Om hyresförhandlingar för vissa lägenheter

Publicerad: 2014-09-05
Skapad av: Katharina
Senast ändrad: 2014-10-31
Ändrad av: Magnus

Vid de ordinarie hyresförhandlingarna för år 2014 så enades Järfällahus AB och Hyresgästföreningen om att fortsätta förhandla om en hyresjustering för de fastigheter som fått värdehöjande insatser. Denna förhandling har pågått under våren och har inte kunnat slutföras, trots att Järfällahus varit beredda att sänka de ursprungliga kraven. Slutbudet från hyresgästföreningen var så lågt som cirka 1 kr per lägenhet och månad. En sådan låg uppgörelse ser vi som orimlig utifrån de insatser för gjorts i fastigheterna.

Den 16/6 beslutade vi därför att frånträda förhandlingarna och istället vända oss till hyresnämnden för att få deras hjälp att hitta en lösning på förhandlingen. Förfarandet med hyresnämnden är inte något som Järfällahus föredrar att använda, men med gällande regelverk är det den enda möjligheten som står till buds när vi inte kommer överens med Hyresgästföreningen. Vi vet i dagsläget inte vad resultatet av detta kommer att bli.

Vi informerade om förhandlingarna redan i maj i år i nyhetsbrevet Bo i Järfälla (sidan 2 i nr 2 2014) som delas ut till alla våra hyresgäster. Här kan du läsa det nyhetsbrevet.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!