Om vaksamhet mot inbrott

Publicerad: 2012-11-30
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2012-11-30
Ändrad av: Magnus

Hyresgäster hör av sig till Järfällahus och har noterat att främlingar rört sig i husen. Just nu har vi en överenskommelse med Zmarket och Canal Digital att de får knacka dörr i våra områden och erbjuda information och beställning av tjänster i kabel-tv-nätet och bredbandsnätet. Det händer också att våra ungdomsambassadörer delar ut information i brevlådorna i våra hus i Jakobsberg.

Men det är alltid bra att vara vaksam! Tidigare har det hänt att personer tagit sig in hos våra hyresgäster förklädda till hantverkare eller hemtjänstpersonal. Grannar som hjälps åt att hålla koll är den bästa medicinen för ett lugnt, inbrottsfritt boende!

Undvik stölder i huset genom att tänka på följande:

  • Vår personal, Canal Digitals personal och Zmarkets personal kan alltid legitimera sig. Fråga gärna efter deras legitimation!
  • Du är skyldig att släppa in vår personal och våra entreprenörer. Och vi är skyldiga att meddela dig i förväg när något ska göras i din lägenhet. På vår webb www.jarfallahus.se finns bilder på våra anställda. Är du tveksam om vem som knackar på din dörr, titta gärna på webbplatsen eller ring vår växel på tel 08-580 836 00 innan du släpper in någon.
  • Om en okänd person kontaktar dig via porttelefonen, tänk efter en extra gång innan du släpper in!
  • Ser du brottslig verksamhet, ring polisen! Tel 114 14. I akuta fall ring 112.
  • Du kan också kontakta Grannstödsbilen på tel 070-763 35 45. De kan hjälpa till att hålla lite extra koll på ditt område.
Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!