Almen blir ungdomsbostäder

Publicerad: 2016-11-22
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2016-11-22
Ändrad av: Malin.Stalberg

Äldreboendet Almen i Barkarby måste läggas ned. Då öppnar sig en möjlighet för Järfällahus att bygga om lokalerna till ungdomsbostäder.

 

De äldre ska flytta

Almen ligger på Vinggränd 4 i Barkarby centrum. Det är idag ett äldreboende, men på grund av toaletternas storlek håller lokalerna inte längre måttet och verksamheten måste flyttas. De boende kommer istället att flytta under början av 2017 till ett nybyggt boende i Viksjö. 

 

Ett femtiotal ungdomslägenheter

Tanken är då att Järfällahus bygger om lokalerna till ett femtiotal små, kostnadseffektiva bostäder för ungdomar.

- Järfällahus har ett ansvar att bidra till bostadsförsörjningen i kommunen, säger Tor-Björn Johansson, tillförordnad VD för Järfällahus. Det här blir ett sätt att tillgodose behoven hos en av de mest utsatta grupperna på bostadsmarknaden. Ungdomar har ofta inte råd att köpa sin bostad och är därför utestängda från en stor del av de tillgängliga bostäderna i samhället.

 

Att hyra ungdomsbostäderna

Planering och upphandling för ombyggnationen påbörjas första kvartalet 2017, exakt när inflyttning kan ske är inte fastslaget.

Vad lägenheterna kommer att kosta och hur de ska förmedlas är inte bestämt ännu. Inte heller exakt vilka åldrar som ska räknas som ungdomar. Målet är dock låga hyror och att unga människor boende i Järfälla ska få möjlighet att hyra lägenheterna.

 

Tips!

Följ processen här på vår webbplats genom att skapa en nyhetsbevakning så missar du inget! Det gör du under fliken Om Järfällahus/Nyhetsflöde. Då får du ett mail när det läggs ut en nyhet på sidan.

 

Pensionärernas lokal kvar

På gatuplanet i almen finns idag en samlingslokal för äldre. Det är möjligt att den även i fortsättningen kommer att kunna fungera som mötesplats för de äldre som bor i närområdet. Samtliga Järfällahus seniorlägenheter ligger ju i Barkarby och många av dem finns just i Barkarby centrum.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!