Detaljplanen godkänd för Riddaren, vårt kommande nybygge

Publicerad: 2017-03-21
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2017-03-21
Ändrad av: Malin.Stalberg

Nu kan vi börja planera på allvar för byggandet av ett nytt bostadshus i centrala Jakobsberg. Detaljplanen för fastigheten, som vi kallar Riddaren, har vunnit laga kraft i Mark- och miljödomstolen.


Detaljplanen har vunnit laga kraft

Detaljplanen antogs i Kommunfullmäktige 2016-06-07, men överklagades och togs till Mark- och miljödomstolen som 2017-02-23 avvisade överklagandet. Eftersom ingen ny överklagan kommit in på utsatt tid har planen vunnit laga kraft. Det innebär att vi nu kan komma igång med att nå ett av huvudmålen i ägardirektivet, att bygga 300 lägenheter per år. Riddaren, med 132 lägenheter och en förskola, kommer att byggas vid Riddarparken i D-området.

 

Byggstart hösten 2017

Nästa steg är upphandling av entreprenaden och planerad byggstart är satt till hösten 2017. Om allt går som planerat sker inflyttningen i början av 2019. Lägenheterna kommer förmodligen att förmedlas i Järfällahus ordinarie köer. Några hyror är ännu inte förhandlade och fastställda.

Många smålägenheter och en förskola

Riddaren kommer att likna flera hus på rad eftersom höjden på fastigheten varierar mellan fyra och åtta våningar. De flesta lägenheterna är 1:or och 2:or. Det blir ett 80-tal enrummare och cirka 35 st tvårummare. Den minsta lägenheten blir 28 kvadratmeter och den största 72 kvadratmeter. I bottenvåningen planeras en förskola med ca 680 kvadratmeter till sitt förfogande. I källarplan kommer det att finnas garage med fordonsplatser för de boende att hyra.

 

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!