Fel på sopsugen på delar av Söderhöjden/Tallbohov.

Publicerad: 2019-12-23
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2019-12-23
Ändrad av: Karolina

Uppdatering 2020 01 10 kl 12.30

Det är nu fel på sopsugen på Tomasvägen, Vasavägen, Frihetsvägen 26-74 och Snapphanevägen 132-254. Ersättningskärl finns på plats eller ställs ut i skrivande stund. För dig som bor på Frihetsvägen ställer vi ut containrar vid Frihetsvägen 40 och 60 där du kan kasta ditt restavfall (din soppåse).

Våra entreprenörer kommer att tömma kärlen regelbundet och städa runt dem. Vi vädjar samtidigt till våra hyresgäster att inte lämna sopor på marken, eftersom det är nedskräpning och lockar fram skadedjur såsom råttor, måsar och andra djur som finns överallt i samhället.

Vid vissa adresser kommer vi troligen att kunna få igång sopsugen inom de närmaste dagarna, vid andra adresser kan det dröja längre. Vi fortsätter att informera.

 

 

Uppdatering 2020 01 08 kl 09.00

Ett system med ersrättningskärl är i drift vid de berörda adresserna där sopsugen inte fungerar. Kärlen töms dagligen och samtidigt städas runt omkring så att inga sopor ska bli stående. Samtal pågår för att sopsugen ska kunna repareras. När detta sker är inte klart i dagsläget, vi återkommer med information antingen här eller direkt till berörda hyresgäster.

 

Uppdatering 2019 12 28 kl 12.30

Som tidigare meddelats är det fel på sopsugen på delar av Söderhöjden och Tallbohov. Ansvarig för området jobbar för att få kontakt med de entreprenörer som ska sköta tömningen av de uställda ersättningskärlen för sopor. Förhoppningsvis är kärlen snart tömda och du som är berörd kan lämna ditt restavfall (din soppåse) där igen. 

Tills dess är vi tacksamma om du istället använder de delar av sopsugen som fungerar. Bor du på Vasavägen, gå till Tomasvägen. Bor du vid Snapphanevägens mellangård, gå till övre eller nedre gårdarnas inkast.

Ställ inga sopor på marken eftersom det kan locka fram skadedjur.

Tack för ditt tålamod, vi jobbar vidare för att lösa situationen.

 

 

2019 12 23

Sopsugen har gått sönder på delar av Söderhöjden och Tallbohov. Drabbade adresser är Vasavägen och mittenlängan på Snapphanevägens höga nummer. Vår personal liksom våra entreprenörer har ryckt ut för att städa undan sopor från områdena, men tyvärr kommer delar av sopsugen inte gå att laga på kort varsel. Vi arbetar därför med att ställa ut tillfälliga sopkärl för restavfall/hushållssopor (soppåsen) vid de berörda adresserna. Om du är drabbad, använd de tillfälliga kärlen när de ställs ut. Det görs idag eller under de närmaste dagarna. Stort tack för att du inte lämnar sopor på marken utan hjälper till genom att behålla din soppåse hemma tills det finns ett kärl att lämna den i. Det här var ett oförutsett fel och då behöver vi alla hjälpas åt för att klara situationen.

Vi kommer att fortsätta städa i området under hela julen för att det inte ska bli några sopor liggande. Först runt vecka 3 kommer vi att kunna börja laga sopsugen ordentligt. Stort tack för ditt talamod tills dess, du som är berörd av felet.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!