Grönt ljus för nybygget i D-området

Publicerad: 2016-06-13
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2016-06-13
Ändrad av: Malin.Stalberg

Den 7 juni antog Järfällas kommunfullmäktige detaljplanen som gör det möjligt för Järfällahus att bygga ca 135 nya lägenheter i centrala Jakobsberg. Fullmäktige godkände fyra nya exploateringsavtal med olika aktörer på bostadsmarknaden, varav en är Järfällahus.

Sammanlagt handlar det om 600 nya bostäder som Järfällahus, Citycon i samarbete med Riksbyggen samt Skandia Bostäder planerar att uppföra på centrala platser i Jakobsberg. Det blir både hyresrätter och bostadsrätter, men Järfällahus bygger förstås endast hyresrätter.

Vi kommer att uppföra en byggnad som fått namnet Fyra hus eftersom den liknar fyra olika höga hus som står intill varandra. Takhöjden varierar mellan fyra och åtta våningar, där de högre husen placeras mot Poppellallén i höjd med Riddarparken. I den västra delen kommer det att finnas en förskola i husets bottenvåning.

-    Äntligen ska Järfällahus få bygga bostäder igen, säger Mikael Jämtsved, styrelseordförande för Järfällahus. Det är särskilt roligt att vi kan komplettera med nya bostäder i kollektivtrafiknära lägen.

Planerad byggstart är under 2017. Tidigast 2019 kan huset vara klart för inflyttning.

I dagsläget finns inga uppgifter om hyra eller exakt utformning av lägenheterna. Vi kommer förstås att återkomma med mer information om det planerade bygget.

Fyra hus

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!