Håkan Berg ny tillförordnad VD

Publicerad: 2017-12-01
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2017-12-01
Ändrad av: Malin.Stalberg

På morgonen den 1 december tillkännagavs vem som blir ny tillförordnad VD för Järfällahus. Han heter Håkan Berg och kommer direkt från en VD-post i HSB Norra Storstockholm.

För ett par veckor sedan avgick dåvarande VD Malin Söderman. Nu ersätts hon alltså tillfälligt av Håkan Berg. Styrelseordförande Mikael Jämtsved meddelar:
- Igår kväll fattade Järfällahus styrelse beslut om att tillsätta Håkan Berg från och med idag. Nu påbörjar vi en rekryteringsprocess. Vi räknar med att ha en permanent VD på plats senast till hösten. Till dess är vi oerhört glada att ha fått en så kompetent och erfaren person som Håkan Berg att åta sig uppdraget som tillförordnad VD.

Lång erfarenhet

Håkan Berg är 60 år gammal och har varit i fastighetsbranschen sedan 1988. En stor del av hans karriär har han ägnat åt HSB. Så sent som igår lämnade han ett 14-årigt uppdrag som VD för HSB Norra Storstockholm. Innan dess har han bland annat varit VD för HSB Gävleborg och Hyresbostäder Gävle.

Efter tiden på HSB har han nu startat egen konsultverksamhet och inom ramen för det åtagit sig uppdraget som tillförordnad VD på Järfällahus.

Känner kommunen väl

Järfälla är välkänd mark för Håkan Berg. Han har arbetat länge på HSBs kontor i Jakobsbergs centrum och dessutom bott i Vattmyraområdet under några år. Nu är han dock bosatt i Stockholm.

"Intressant utmaning"

Håkan Berg beskriver sig själv som en tydlig och samtidigt lagbyggande person. Han brinner för frågor om arbetsmiljö, mångfald och tolerans. Järfällahus långtgående uppdrag att bygga ser han som mycket intressant och givande.

- Det är en stor utmaning att få komma till ett företag som står i startgroparna för att expandera, säger han. Jag har lång erfarenhet att arbeta med både byggande och förvaltningsutvecking. Det som driver mig är mötet med människor. Det här blir ett händelserikt uppdrag, och det uppskattar jag!

 

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!