Järfällahus köper fastighet som ska bli boende för nyanlända

Publicerad: 2016-10-05
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2016-10-05
Ändrad av: Malin.Stalberg

Järfällahus har köpt en fastighet på Ålstavägen 18 på Barkarbyfältet. Huset ska byggas om till boende för ett åttiotal nyanlända.

Säljare är Wallenius Fastigheter AB. Köpekontraktet tecknades den 3 oktober och Järfällahus betalar 25 miljoner för förvärvet. 

Huset byggdes 1938 som en del av flygflottiljen F8. Idag innehåller byggnaden kontor och en butik.

-        Vi kommer att bygga om huset till boende med vandrarhemskaraktär för ca 80 personer, säger Tor-Björn Johansson, tillförordnad VD på Järfällahus. Kommunen kommer sedan att hyra huset av oss eftersom det finns ett stort behov av tillfälliga bostäder för nyanlända. Vi hoppas kunna starta arbetena efter årsskiftet. I så fall kan huset vara klart för inflyttning efter sommaren 2017.

Detta förutsätter att de politiska besluten tas som förväntat. Avtalet ska först godkännas i Järfällahus styrelse den 6 oktober och sedan i fullmäktige under hösten.

Säljaren, Kjell G Wallenius, är själv Järfällabo sedan 1967. Han är nöjd med affären.

-        Järfällahus är rätt köpare för den här fastigheten, säger han. När Järfälla kommun gjorde sig av med fastigheten för över tio år sedan fick de som hyrde in sig i huset möjlighet att köpa det. Nu går den tillbaka till Järfälla kommun i ett sammanhang som kommer hela kommunen till del. Läget är extremt bra och jag hoppas att lokalen kommer väl till pass.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!