Lisa Ajax: "Järfälla är mitt hem!"

Publicerad: 2015-05-27
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2015-08-26
Ändrad av: Malin.Stalberg

Lisa AjaxDen 5 september uppträder idolvinnaren och järfällabon Lisa Ajax i Jakobsbergs centrum under Järfällafestivalen. Trots sin gedigna scenvana tycker hon att det är speciellt att sjunga i just Järfälla.

-  Det är mer nervöst att uppträda på hemmaplan, säger Lisa. Man känner folk som är där, och släkten kommer och lyssnar. Så det är lite extra nervöst. Men det är förstås också riktigt, riktigt kul!

Lisa har alltid varit intresserad av musik. Hon började ta sånglektioner för en sångpedagog i Stockholm redan vid sex års ålder. Sedan har hon gått i musikklass på Tallbohovskolan.

Redan som sexåring hade hon siktet inställt på att vinna Idol, och den 5 december förra året blev det verklighet. Vid 16 års ålder var hon den yngsta vinnaren någonsin av Idol Sverige.

När Lisa sjunger på Järfällafestivalen har hon fyllt 17 år för bara några veckor sedan. Hon kommer att framföra sina hitlåtar Unbelievable och Love Run Free samt några covers.

Järfälla har en särskild plats i Lisas hjärta.

-  Järfälla är mitt hem, säger hon. Här har jag växt upp. Jag har bott i Jakobsbergs centrum en kortare tid, men framför allt har jag bott Skälby.

Hon och hennes jämnåriga är medvetna om bostadsbristen som finns i hela Stockholmsområdet.

-  Vi pratar en del om hur svårt det är att få lägenhet, berättar Lisa. Många planerar långt i förväg hur de ska kunna flytta hemifrån. Därför låter det bra att bygga många små lägenheter i Jakobsbergs centrum, där det är nära till pendeltåget. De flesta vill nog bo där. Själv bor jag hemma i Skälby än så länge. Sedan får vi se var jag hamnar. På grund av sången tror jag att jag kommer att flytta runt en del.

Just nu jobbar Lisa tillsammans med låtskrivare och skapar nya låtar. Hon släpper också en singel inom kort, och hon ska fortsätta spela in ett album. Efter framträdandet på Järfällafestivalen kommer man att kunna köpa signerade skivor av Lisa Ajax.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!