Med anledning av skjutningarna på Söderhöjden

Publicerad: 2019-01-31
Skapad av: Johannes
Senast ändrad: 2019-02-01
Ändrad av: Johannes

Lördagen den 26 januari, tisdagen den 29 januari samt onsdagen den 30 januari inträffade skjutningar i anslutning till torget på Söderhöjden samt nära Vasavägen. Händelserna har rapporterats i media och polisen utreder det som hänt. De har gripit flera misstänkta.

Enligt polisen pekar det mesta på att detta inte är händelser som utgör omedelbar fara för allmänheten eller är knutna till Söderhöjden som plats. Det verkar snarare vara en slump att skjutningarna skett just där samt är riktade mot specifika personer. Ändå kan händelserna naturligtvis skapa oro hos omkringboende. Järfällahus står i nära kontakt med både polisen och andra berörda för att hålla sig uppdaterade kring det inträffade.

Sedan tidigare anlitar vi tillsammans med Järfälla kommun trygghetsvärdar som ronderar under kvällar och nätter. Redan under lördagen, i samband med skjutningen, prioriterade trygghetsvärdarna att fokusera på Söderhöjden. Under natten fortsatte de att röra sig i området. Även i samband med tisdagens och onsdagens händelse var de på plats för att möta frågor. De kommer fortsatt att finnas på plats på Söderhöjden. Från onsdagseftermiddagen har även Polisen en utökad närvaro i området.

Som vanligt gäller att man ringer 112 för att rapportera pågående brott. Vi telefonnummer 114 14 når du närpolisen om man har något att berätta som kan hjälpa utredningen.

Vi vill också påminna om att Järfällahus och kommunen i samarbete erbjuder trygghetsescort via de trygghetsvärdar som rör sig i området. De nås via telefon 08-580 836 90 mellan kl 17 och 02.

Under tisdagskvällen den 5 februari planeras ett informationsmöte för boende på söderhöjden som har frågor om det inträffade för att erbjuda möjligheten att träffa trygghetsvärdar, polis och Järfällahus. Informationsmötet kommer att genomföras i Huset på höjden kl 18-20, Adressen är Engelbrektsvägen 47. Vi uppdaterar denna nyhet med mer information löpande.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!