Nya regler för vår bostadskö

Publicerad: 2016-03-01
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2016-03-01
Ändrad av: Malin.Stalberg

Idag den 1 mars inför vi nya regler för vår bostadskö. Regelverket moderniseras och justeras för att bättre stämma med dagens situation på bostadsmarknaden i Järfälla. Så här svarar Katharina Arvidsson, marknads- och informationschef, på några vanliga frågor kring förändringarna:

 

Varför ändras reglerna om inloggning?

För att förutsättningarna har förändras. När man beslutade om reglerna förra gången tog det ungefär två år att få ett förstahandskontrakt. Idag har kötiden mer än fördubblats. Med de nya reglerna blir det totala antalet inloggningar ungefär lika många som då.

 

Varför välkomnas nu 16-åringar in i kön?

Eftersom det i genomsnitt tar 4-5 år att få en lägenhet, behöver man börja köa tidigare än förut. Men man måste fortfarande ha fyllt 18 år för att få teckna ett kontrakt.

 

De nya reglerna träder alltså i kraft 1 mars?

Ja. Före det gällde de gamla reglerna. Så om någon missade att logga in före 1 mars och förlorade sin kötid, kan vi tyvärr inte göra något åt det. Vi kan inte göra några undantag, eftersom det då skulle bli godtyckligt och orättvist vem som får en fördel i kön. Samma regler måste ju gälla för alla.

 

Blir det färre som åker ur kön nu?

Det får vi se. Från och med nu räcker det att logga in en gång om året, men även den regeln gäller förstås strikt. Missar du, så förlorar du din kötid. Därför rekommenderar vi att man loggar in oftare för att inte glömma när det är dags. Det är också viktigt att du har rätt kontaktuppgifter registrerade i vårt system. E-postadressen måste dessutom vara verifierad, annars får du inte våra påminnelser. Möjligheten till påminnelser är en annan nyhet som införs, men det är förstås ditt eget ansvar att hålla uppgifterna uppdaterade.

 

Hur ska man göra för att inte riskera att förlora sin kötid?

Logga in oftare än du måste. Då är du säker även om du reser bort eller blir sjuk när det är dags att logga in. Kolla regelbundet att rätt kontaktuppgifter är registrerade på Mina sidor, och glöm inte att verifiera din e-postadress när du får mejl från oss om det. Annars får du inte våra påminnelser.

Du som är hyresgäst hos Järfällahus, betala våra fakturor i tid så att du inte riskerar att bli spärrad.

 

Här är ändringarna i korthet:

Regeländringar

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!