Om skottning och sandning i våra områden

Publicerad: 2017-01-12
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2017-01-12
Ändrad av: Malin.Stalberg

- Den här vintern har vi haft ovanligt skiftande väder: tvära kast mellan tö, sträng kyla och stora mängder snö som kommit på kort tid. Det gör snöskottning och halkbekämpning till en extra stor utmaning.
Det säger Niklas Åhs, t f fastighetschef på Järfällahus.

 

En hal dag

Just idag är det mycket halt på många ställen utomhus i vår kommun. Så även i Järfällahus bostadsområden. Niklas förklarar:
- Våra entreprenörer arbetar intensivt med att sanda. Men det tar förstås ett tag innan de hunnit sanda på alla ställen. Det är omöjligt att ha så mycket personal igång att man kan sanda överallt samtidigt, men de jobbar på så fort de kan.

 

Entreprenörerna håller koll

Järfällahus har tre entreprenörer som arbetar med snöröjning och halkbekämpning i våra områden. De är enligt sina kontrakt skyldiga att kontinuerligt kontrollera väglaget och sätta in de insatser som behövs. Generellt sett ska de inte köra sina maskiner nattetid eftersom ljudet kan störa, men ibland kan de göra undantag om läget är akut.


Sandningen

En del har undrat över materialet som våra entreprenörer sandar med. De använder grov sand. Orsaken är att den har bättre egenskaper. Den fina sanden blåser bort och sjunker ned i isen alltför lätt. Av miljöskäl är det inte tillåtet att använda salt.

 

Parkeringsplatser

Vi har också fått frågor om skottning på parkeringsplatser. Du som hyr en p-plats är ansvarar själv för att den skottas och sandas (det står i hyreskontraktet). Våra entreprenörer försöker också skotta av parkeringsplatserna vid behov, men ofta står det bilar parkerade och då kan de inte gå för nära med sina maskiner.


Parkera inte på gården

Vi vädjar till alla boende att följa parkeringsreglerna och inte ställa sina bilar på gårdarna. Om bilar står i vägen på gångvägar och trottoarer kommer inte snöplog och sandbil fram.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!