Överenskommelse med Hyresgästföreningen nådd

Publicerad: 2014-10-27
Skapad av: Katharina
Senast ändrad: 2014-10-27
Ändrad av: Malin.Stalberg

Järfällahus AB och Hyresgästföreningen har med Hyresnämndens hjälp via medling kommit överens om den andra delen i 2014 års förhandling om hyran. Förhandlingen har förts för de lägenheter där standardhöjande åtgärder utförts och bruksvärdet höjts, men där hyresnivån inte följt med utvecklingen. Överenskommelsen är nu klar för merparten av de lägenheter som inkluderades.

Den 25e mars blev årets generella hyresförhandlingar mellan Järfällahus och Hyresgästföreningen klara. I överenskommelsen mellan parterna framgick också att vissa lägenheter skulle förhandlas separat med tanke på de standardhöjande åtgärder som gjorts. Den separata förhandlingen är nu slutförd för den största delen av de lägenheter som omfattades.

Hyresgästerna i Järfällahus informerades redan i maj om läget och har även kunnat följa information på företagets webbsida samt i separata aviseringar till de hushåll som förhandlingarna gällde.

-          Vi var överens om att det skulle ske en separat förhandling gällande dessa lägenheter. Men, vi var sedan inte överens om hur stor höjningen skulle vara. Förhandlingen pågick under våren men kunde inte slutföras. I juni beslutade vi oss därför för att vända oss till Hyresnämnden för att få deras hjälp att hitta en lösning. Vi är glada att vi nu nått en uppgörelse, säger David Lundqvist Järfällahus ekonomi- och administrativ chef.

Höjningen genomförs i två steg under 2015. I januari höjs hyran med hälften av summan och i juli höjs den upp till rätt nivå. Den överenskomna höjningen varierar mellan olika fastigheter, den högsta höjningen ligger totalt på 159 kr/månad.

Just nu är det fortfarande ett par områden kvar som ska förhandlas separat för 2014. I dagsläget finns inga datum utsatta för detta. Under hösten påbörjas också de sedvanliga hyresförhandlingarna för hela beståndet inför år 2015.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!