SWAT på läger under sommaren

Publicerad: 2015-08-26
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2015-08-26
Ändrad av: Malin.Stalberg

Ungdomsföreningen SWAT höll igång hela sommaren med LAN, Gröna lund och läger.

Ungdomsläger

SWAT är en ungdomsförening som uppstått ur Boutveckling, ett samarbete mellan Järfällahus och de Lokala Hyresgästföreningarna i våra bostadsområden. Ungdomarna hjälper ofta till att hålla rent och trevligt i våra bostadsområden. De medverkar också vid evenemang såsom Tallbohovsdagen. Som belöning fick de åka till Gröna lund i somras.

Desutom har de haft två läger. Det ena handlade om en turnering med LAN-spel i 78 timmar. Det andra lägret var ett äventyr ute i naturen. Den viktigaste aktiviteten bestod av en tävling där olika lag skulle knäcka en hemligkod för att vinna. För att få ledtrådar var man tvungen att delta i många olika deltävlingar, alltifrån detektivspel till sport, vattenlekar, frågesport och matematik. Om alla i laget deltog aktivt fick man extra poäng.

Bågskytte på ungdomsläger

– För att utmana ungdomarnas förväntningar gick vissa tävlingsmoment så tidigt som 05.00, berättar projektledare Ali Al Djaber. Det blev många skratt och roliga minnen för livet. Det var viktigt med kommunikation och att ungdomarna verkligen pratade och umgicks med varandra, därför var det data- och data- och mobilförbud under hela lägret. Förbudet skapade en betydligt bättre stämningen i gruppen enligt ungdomarna själva.poäng.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!