SWAT vann SABOS stora bopris!

Publicerad: 2016-10-12
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2016-10-12
Ändrad av: Malin.Stalberg

SWATNu vet hela Sverige det: vårt ungdomsarbete är unikt och ett föredöme för andra allmännyttiga bostadsbolag i landet. SWAT har vunnit SABOs stora bopris på temat ”Att främja integration”!

Det var vid en stor konferens i Göteborg som priset utdelades. SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretags Organisation, arrangerade konferensen på temat ”Att främja integration”. Ett par av Järfällahus medarbetare åkte dit tillsammans med representanter från Hyresgästföreningen och fyra SWAT-ungdomar. Vi presenterade projektet inför övriga deltagare på konferensen. På kvällen kom höjdpunkten då vi fick motta priset. Vi vann i konkurrens med 15 andra bostadsbolag som också skickat in tävlingsbidrag.

SWAT får SABOs stora bopris

Bilden visar Isabelle, Malcolm, Emelie och Rebecca som mottar SABOs stora bopris tillsammans med projektledaren Ali.

 

,Vårt ungdomsarbete startade 2007. Då som nu var målet att bidra till bättre gemenskap i områdena, en meningsfull fritid för ungdomar, ett livligare lokalt föreningsliv och en ökad stolthet över den egna hembygden. Detta har i sin tur lett till fördelar såsom minskat klotter och minskad skadegörelse. Och förstås ökad integration.

Ungdomarna har lärt sig hur föreningsliv fungerar. Några av dem har gått vidare till att bli ledamöter i ordinarie lokala Hyresgästföreningar. Därmed integreras också olika åldrar och föreningslivet i kommunen vitaliseras.

− Att jobba med ungdomarna är ett viktigt socialt ansvar och hållbar utveckling för bostadsområdet, säger projektledaren Ali. Ett sådant uppdrag måste präglas av ömsesidig tillit mellan oss vuxna och ungdomarna. Det handlar om morgondagens hyresgäster och medborgare. Hemligheten bakom vår framgång är att ungdomarna är med och påverkar på riktigt och på deras villkor. Vi fångar ungdomarnas intresse och engagemang. som tillsammans med vår vilja skapar det som vi idag kallar för SWAT, en insatsstyrka för ett bättre boende.

Vi på Järfällahus är stolta och glada över det erkännande som ungdomsarbetet får. Tack, alla SWAT-ungdomar, för ert stora engagemang, och tack projektledarna Ali och Aiya! Ett särskilt tack också till Rickard Dazley (Hyresgästföreningen Järfälla) och Håkan Örnelius (tidigare Järfällahus-anställd och ordförande i boutvecklingsrådet), som var med och tog initiativ till det vi nu kallar SWAT.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!