Välkomna, miljövärdarna!

Publicerad: 2017-03-08
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2017-03-08
Ändrad av: Malin.Stalberg

Miljövärden MickeNu välkomnar vi våra miljövärdar, som just börjat jobba i våra områden. Du känner igen dem på kläderna, som inte bara bär Järfällahus logotyp utan också ordet "Miljövärd".

 

Miljövärdar 2017

Miljövärdarna är två välfärdsarbetare som under 2017 kommer att hjälpa oss hålla ordning i källsorteringshusen samt informera om hur man källsorterar. De har miljötrattar (för att ta hand om matolja, så att den inte hamnar i vasken och orsakar stopp) och källsorteringsfoldrar för utdelning. På bilden syns Micke, en av milövärdarna.

 

Viktigt att källsortera

Källsortering är viktigt! För att hanteringen av sopor ska fungera i våra områden, för att det är lag på att man måste källsortera om man har möjligheten - och naturligtvis för miljön. Det finns inte träd i hela Sverige för att bara använda nytillverkat papper. När du återvinner metall sparar du 95% av energin som skulle ha gått åt till att bryta fram ny metall. Och plast görs på råvaror som kan ta slut. Så när du källsorterar gör du dig själv och världen en stor tjänst.

 

Olika fraktioner

Osäker på vilken sopa som tillhör vilken fraktion? Här kan du läsa mer om källsortering. Eller fråga miljövärdarna när du ser dem!

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!