Våra köregler ändras 1 mars

Publicerad: 2016-02-05
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2016-02-05
Ändrad av: Malin.Stalberg

Den 1 mars ändras reglerna för Järfällahus externa bostadskö, alltså den kö som är till för dig som bor eller arbetar i Järfälla men inte redan bor hos Järfällahus.

Flera av ändringarna hänger ihop med den allt längre kötiden. När de nuvarande reglerna kom till tog det ungefär två år att få ett förstahandskontrakt. Idag har kötiden mer än fördubblats. Detta har Järfällahus styrelse tagit hänsyn till när de i höstas fattade beslut om förändringarna, som vi nu inför i samband med en uppgradering av vårt marknadssystem.

Ändringarna i korthet:

Uthyrningsregler

 

Några frågor och svar om regeländringarna:

Varför släpps 16-åringar in i kön?

Eftersom det i genomsnitt tar 4-5 år att få en lägenhet, behöver man börja köa tidigare än förut. Men man måste fortfarande ha fyllt 18 år för att få teckna ett kontrakt.

 

Jag åkte just ur kön, kan jag få tillbaka min kötid med hänvisning till nya regler?

Fram till 1 mars gäller de gamla reglerna strikt. Så har du förlorat din kötid före 1 mars, kan vi inte ge tillbaka den. Vi kan tyvärr inte göra några undantag, eftersom det då skulle bli godtyckligt och orättvist vem som får en fördel i kön. Samma regler måste ju gälla för alla.

 

Blir det färre som åker ur kön nu?

Det får vi se. Det kommer att räcka med att logga in en gång om året, men även den regeln gäller förstås strikt. Missar du, så förlorar du din kötid. Därför rekommenderar vi att man loggar in oftare för att inte glömma när det är dags. Vårt nya system gör det nu möjligt för oss att skicka påminnelser, men det är ändå alltid ditt eget ansvar att hålla dig uppdaterad, även om du inte skulle få ett mail från oss.

 

Hur ska man göra för att inte riskera att förlora sin kötid?

Logga in oftare än du måste. Då är du säker även om du reser bort eller blir sjuk när det är dags att logga in.

Kolla regelbundet att rätt kontaktuppgifter är registrerade på Mina sidor. Du måste ha en aktuell och verifierad e-postadress, annars får du inte våra meddelanden eller påminnelser.

 

-  De nya reglerna innebär inte mindre ansvar för den som köar, säger Katharina Arvidsson, marknads- och informationschef och ansvarig för uthyrningsverksamheten. Att vara en aktiv sökande som loggar in i tid är fortfarande lika viktigt. Men vi har anpassat regelverket till rådande verklighet med långa kötider. Järfällahus stöder på många sätt kommunens barn och ungdomar, och nu är vi mycket glada att kunna välkomna sexton- och sjuttonåringar in i vår bostadskö för första gången!

 

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!