Vattenpriset höjt från 2014 01 01

Publicerad: 2014-02-27
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2014-02-27
Ändrad av: Malin.Stalberg

Priset på vatten har höjts i Järfälla. Det är Järfälla kommun som höjt priset med 42,5 %. Detta påverkar tydligast de av våra hyresgäster som har individuell mätning av sin vattenförbrukning.

Samtidigt övergår Järfällahus till en ny, mer exakt beräkningsmodell för debitering av vattenkostnad. Detta påverkar boende på Södra berget. Målet är att varje hushåll ska ha större chans att betala för sin exakta förbrukning, snarare än att få tillbaka eller bli skyldig mycket pengar för vatten i slutet av året.

 

Så här beräknas prisförändringarna:

Städet och Piloten

Järfälla kommun har höjt vattenpriset med 42,5 %. Höjningen gäller från 1 januari. Höjningen för januari, februari och mars betalar du retroaktivt genom att kostnaden läggs på din hyra utspritt över resten av 2014.

 

Södra berget

Järfälla kommun har höjt vattenpriset med 42,5 %. Höjningen gäller från 1 januari. Höjningen för januari, februari och mars betalar du retroaktivt genom att kostnaden läggs på din hyra utspritt över resten av 2014.

Järfällahus övergå samtidigt till en ny, exaktare beräkningsmodell för debitering av vattenkostnad. Istället för att du varje månad betalar en schablonkostnad för vatten, baseras nu din månadsavgift på föregående års vattenförbrukning i din bostad.
Även denna beräkningsmodell gäller från 1 januari. Har du betalat ”för mycket” för vattnet under januari-mars, får du tillbaka pengarna genom att de dras av från din vattenkostnad utspritt över resten av 2014. Har du betalat ”för lite”, läggs kostnaden på vattenavgiften utspritt över resten av 2014.

Precis som förut kommer vi att göra en avstämning av din faktiska vattenförbrukning vid årets slut. Visar det sig då att det i din lägenhet förbrukats mer än förra året, måste du betala mellanskillnaden via din hyresavi. Har det istället förbrukats mindre, får du tillbaka pengar genom att de dras av från din hyra.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!