Viktigt att tänka på för din säkerhet i vinter

Publicerad: 2014-11-27
Skapad av: Karolina
Senast ändrad: 2014-11-27
Ändrad av: Malin.Stalberg

Överkryssade fyrverkeripjäserInga raketer och smällare i våra områden

Det är förbjudet att avfyra raketer, fyrverkerier och smällare i våra områden. Orsaken är brandrisken och det oväsen som uppstår när man använder sådana saker.

 

Passa levande ljus!

Släck alltid tända ljus när du lämnar rummet. Lämna aldrig barn eller husdjur ensamma med levande ljus. Använd aldrig ljusstakar av brännbart material, och undvik brännbara ljusmanchetter och vitmossa. Varje år sker incidenter med glömda adventsljus i våra områden, så se till att julmys inte blir till brand!

SMS om att kolla brandvarnaren
Här kan du läsa mera om att förebygga bränder. Det är information från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Där finns också en gratis SMS-tjänst som hjälper dig att komma ihåg att testa brandvarnaren!

 

Ingen öppen eld i våra områden

Det är förbjudet att använda braskorgar/eldkorgar och liknande i våra områden. Orsaken är förstås brandrisken. Undvik också marschaller.

 

Kolla brandvarnaren!

Järfällahus har försett alla våra lägenheter med brandvarnare. Men det är du själv som ansvarar för batteribyte. Kolla batteriet genom att trycka på den lilla knappen på brandvarnaren. Tjuter det till, fungerar den. Hörs ingenting, byt batteri omgående.

 

Håll utrymningsvägarna fria!

Lämna aldrig kartonger, skor, barnvagnar, dörrmattor, papperskassar, julgranar eller andra privata saker i trapphus eller andra allmänna utrymmen i huset. Vid en brand blir sakerna till bränsle och det blir svårt att utrymma huset.

 

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!