Externa kön

Eftersom vi är Järfällas kommunala bostadsbolag krävs att du som bostadssökande här på vår webbplats antingen är bosatt i (dvs skriven i) eller arbetar för en arbetsgivare i Järfälla kommun. Vid ansökningstillfället ska du ha haft en sådan anknytning till kommunen under minst 51% av din kötid. För att kunna registrera dig måste du också ha fyllt 16 år. Om du redan bor hos oss kan du inte söka lägenhet i den externa kön, du söker istället i den interna kön.

Bostadssökande som bor/arbetar på annan ort hänvisar vi till Bostadsförmedlingen i Stockholm AB, www.bostad.stockholm.se, och till de lägenheter som vi lämnar till dem.

Registrera dig som bostadssökande och sök sedan själv

Registrera dig som bostadssökande genom att knappa in dina personuppgifter och därmed skapa ett konto här på webbplatsen - Mina sidor. För nyregistrering, klicka här.

Viktigt: Du måste sedan logga in på Mina sidor minst en gång varje år för att kvarstå som bostadssökande. Om du inte går in på Mina sidor tillräckligt ofta, förlorar du din plats i kön! Din kötid nollställs då automatiskt och du behöver aktivera dig på nytt i kön.

Obs! En förstaplats är ingen garanti för att du kommer att få kontrakt på lägenheten. Du behöver också:

  • Uppfylla kravet på köbehörigheten med 51 %.
  • Uppfylla de krav vi har på inkomst, inga betalningsanmärkningar och tidigare störningar.
  • Ha fyllt 18 år.

 

Logga in regelbundet

Som bostadssökande måste du logga in på Mina sidor minst en gång om året. Missar du detta, kommer du att tappa ditt ursprungliga anmälningsdatum och får börja om från början. Nollställning sker automatiskt i datasystemet och du måste åter aktivera dig i kön på Mina sidor för att kötid ska börja räknas på nytt.

Sök bara lägenheter som du verkligen är intresserad av

Om du vid tre tillfällen tackar nej till en lägenhet som du sökt och blivit erbjuden, eller att du efter ett erbjudande inte har hört av dig med svar till oss, alternativt att du av oss blivit nekad kontrakt kommer du att spärras från att kunna söka lägenhet. Spärren gäller i 6 månader, din kötid står stilla under tiden du är spärrad.

På vårt kundforum hittar du vanliga frågor och svar.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!