Seniorboende för Järfällabor

Järfällahus hyr ut seniorlägenheter på två platser i Barkarby.

För att kunna ansöka om dessa bostäder måste du:

  • Vara minst 60 år gammal

  • Vara folkbokförd i Järfälla eller ha din arbetsplats i Järfälla kommun

Särskild kö gäller

Seniorboende förmedlas via en särskild kö som är öppen för dig som är 60 +.
För att börja köa för seniorboende, registrera dig som bostadssökande här på webbplatsen. Aktivera dig sedan i seniorkön från Mina sidor. Din kötid räknas från den dagen då du aktiverat dig i seniorkön. Sedan ansöker du om de lediga seniorbostäder som läggs ut här på webbplatsen.

Samma regler gäller för ansökan till seniorbostad som vid ansökan av annan bostad.
Exempel: Endast de sökande som har längst kötid kallas att titta på lägenheten, du förlorar din kötid om du inte uppdaterar Mina sidor minst en gång om året, du måste ha tillräcklig inkomst för att få kontrakt på lägenheten etc. 

Ingen extra service, men ett lugnt och tryggt boende

Seniorlägenheterna erbjuder  en lugn miljö med hyresrättens alla fördelar där  grannarna är i liknande fas i livet.

Däremot är det viktigt att veta att ingen extra service ingår. Lägenheterna har ingen koppling till Järfälla kommuns äldreboenden eller vårdboenden. Det ingår alltså ingen extra service. Eventuella önskemål om hemtjänst, hemsjukvård eller liknande bedöms individuellt av Järfälla kommun.

Seniorboenden finns på två ställen i Barkarby:

  • Barkarby centrum

    I Barkarby centrum Centralt i Barkarby, alldeles intill pendeltågsstation och bussar finns 80 seniorlägenheter, 1-3 r o k. I trappuppgångarna bor bara äldre och i bottenplanet finns restaurang, bibliotek och caféet Brors hörna. I lokalerna i bottenplanet bedrivs också viss dagverksamhet. Vårdcentralen ligger alldeles intill. De trappuppgångar som tillhör seniorboendet är Jaktplan 4 samt Helikoptervägen 6, 8 och 10. I samtliga lägenheter är badkaren borttagna i badrummet och ersatta med duschar, annars är standarden densamma som i övriga Barkarby centrum. Området är byggt 1988. Hiss finns i alla trappuppgångar.

  • Piloten

    Piloten2011 färdigställdes det moderna och välplanerade huset Piloten på Skälbyvägen 31 nära Barsbro torg. Lägenheterna är seniorbostäder för dig över 60 år. De hyrs ut till personer som står i vår särskilda seniorkö.Huset ligger mellan Skälbyvägen och en liten skogsbacke med uppvuxna träd. Piloten har en tydlig miljöprofil. Extra välisolerade väggar, bergvärme och avfallskvarnar i köken bidrar till ett miljömässigt hållbart boende. Lägenheterna har luftig planlösning. Förråd finns i huset och man kan ta hissen ned till garaget i källaren. De rejäla balkongerna och golvvärme i badrummet bidrar till boendekvalitén.

På vårt kundforum hittar du vanliga frågor och svar.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!