Hyran

Hyran betalas i förskott och ska vara Järfällahus tillhanda senast den sista vardagen i månaden före den månad som avses. Det betyder bland annat att du måste ha betalat den första hyran när du flyttar in.

För att göra det lättare för dig som hyresgäst att hantera inbetalningen av hyran, skickar Järfällahus ut hyresavier månadsvis som en service. Du kan också se din avi och ditt OCR-nummer när du loggar in på Mina sidor. OCR-numret är specifikt för varje månad, så använd rätt nummer till rätt månad. 

Om hyran inte betalas, eller betalas för sent vid upprepade tillfällen, har vi rätt att säga upp hyreskontraktet. Därför är det viktigt att du tar kontakt med oss i god tid om du får problem att betala hyran. Då kan vi tillsammans komma fram till en lösning.

Observera att du själv ansvarar för att hyran kommer in i tid, oavsett vilket betalningsmetod du väljer.

 

Hyran kan betalas på tre olika sätt - välj det som passar dig bäst.

Elektronisk hyresavi

Hyresavin kommer direkt till din internetbank där du med ett enkelt klick kan välja att betala den. Fördelen är att alla uppgifter såsom OCR-nummer, förfallodag och belopp redan är ifyllda. Du anmäler dig via din internetbank, där finns en förteckning över samtliga företag som erbjuder elektroniska fakturor. Bläddra i listan tills du hittar vårt namn, klicka på det och följ instruktionerna.
Observera att du inte får några hyresavier hem i brevlådan.

Obs! Om du tidigare har anmält autogiro, måste du makulera autogirot via din internetbank innan du skaffar elektronisk hyresavi. Du kan alltså inte ha både autogiro och elektronisk faktura samtidigt.

Autogiro

Med autogiro dras hyran automatiskt från ditt konto. Hyresavi sänds endast ut om det sker ändring i beloppet. I de flesta fall får du alltså ingen avi utskickad när du har autogiro.

För att kunna använda dig av autogiro behöver du fylla i en ansökningsblankett och lämna/sända till Järfällahus, adress finns på blanketten. Blanketten hittar du här.

Kom ihåg att det är en viss handläggningstid innan pengarna kan dras. Räkna med några veckor från det att du lämnat in ditt medgivande tills vi kan dra den första hyran på detta sätt. Betalaren ska se till att täckning finns på kontot senast kl 00.01 på förfallodagen.

Om du önskar byta bank för autogirobetalning, måste du ansöka om detta på särskild blankett. Blanketten för byte av bank hittar du här.

Obs! Om du tidigare har anmält elektronisk faktura, måste du makulera denna via din internetbank när du börjar betala via autogiro. Du kan alltså inte ha både autogiro och elektroniska faktura samtidigt.

Plusgiro/Bankgiro

Självklart kan du också betala hyran på traditionellt vis via plusgiro eller bankgiro. I din brevlåda får du varje månad en hyresavi och du betalar som vanligt.

  • Vårt plusgironummer för OCR-betalningar är 926801-2
  • Vårt plusgironummer för manuella betalningar är 62145-8  
  • Vårt bankgiro är 773-1508

Om du använder manuellt skrivet inbetalningskort, ska referens anges så som objektsnummer, personnummer, kundnummer samt namn och adress.

Frågor om din hyra?

Kontakta hyresavdelningen på telefon 08-580 836 39 eller via e-post: hyror@jarfallahus.se

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!