Vårt öppna bredbandsnät

Ett bredbandsnät för framtiden

Vi har valt att bygga ett eget nät som vi själva äger och kontrollerar. Eftersom vi eftersträvar en framtidssäker lösning, har vi byggt ett kombinerat fiber-och kopparnät.

Ett bredbandsnät - många leverantörer

I Järfällahus bredbandsnät finns flera olika leverantörer som konkurrerar med varandra. Som en mellanhand mellan oss och tjänsteleverantörerna finns företaget Zitius. Zitius ser till att det finns ett brett utbud av attraktiva leverantörer med tjänster till konkurrenskraftiga priser i vårt nät och att den aktiva tekniska utrustningen som finns i varje fastighet fungerar. Zitius har också hand om Zmarket och Bredbandsrådgivaren.

 

Vilka tjänster finns att få genom bredbandsuttaget i min hall?

 • Internetuppkoppling.
 • Bredbandstelefoni, också kallat ip-telefoni (kräver Internetabonnemang).
 • Bredbands-tv, också kallat ip-tv.
 • Många olika tv-kanaler på flertalet språk.
 • Möjlighet att hyra film direkt med fjärrkontrollen.
 • Larmtjänster.
 • Andra tjänster. Utbudet ökar hela tiden!

Varför bredbands-tv?

Bredbandsnätet ger dig tillgång till ett stort utbud av kanaler på många språk och till bra priser. Dessutom får du bättre kvalitet tack vare den digitala utsändningen. Du behöver ingen parabol - det räcker med bredbandsuttaget i väggen.

Vilken utrustning behövs?

 1. En digitalbox. Leverantören förser dig med digitalbox och nödvändiga kablar.
 2. En switch i vissa fall (beror på vilka tjänster du beställer). Switchen är kostnadsfri för alla som beställer ett tv-abonnemang via bredbandsnätet.

Hur gör jag för att välja och beställa?

Det enklaste är att använda Zmarket, en tjänst speciellt för dig som bor hos Järfällahus och på ett smidigt sätt vill välja och beställa bredbandstjänster. Gå in på http://jarfallahus.zmarket.se . Använd din adress för att logga in. Du kan också ringa Bredbandsrådgivaren på tel 08-578 804 44. Du kan självklart också kontakta en leverantör direkt.

Så här får du bredbands-tv inom ca två veckor:

 1. Beställ din tv-tjänst, t ex via jarfallahus.zmarket.se.
 2. Vill du ha ett extra bredbandsuttag där tv-apparaten står, kontakta Järfällahus. Läs mer om extra uttag här. Din switch (om du beställt sådan) levereras till dig.
 3. Koppla in switchen. Instruktioner finns här.

Så här får du en internettjänst i ditt uttag inom ca två veckor:

Välj vilken leverantör du vill köpa din tjänst av. Använd t ex vår tjänst  www.jarfallahus.zmarket.se för att välja och beställa. Leverantören skickar startinformation och ser till att ditt uttag blir inkopplat.

Nätverket i din lägenhet

Vill du koppla in fler datorer eller ansluta telefon och tv till bredbandsnätet? Väljer du att använda ett trådlåst nätverk, så se till att skydda det. Ändra förinställningarna så att de är anpassade för ditt nätverk, annars kan vem som helst i din närhet utnyttja det. Vill du ha telefoni eller tv via bredbandsnätet, ska tv-apparat och telefon anslutas via datakabel.

 

 

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!