Grannstödsbilen

Tänk om det fanns vanliga medborgare som på ideell basis åkte runt i Järfälla och förebyggde skadegörelse och brottslighet genom att ha ögon, öron och mobiltelefon redo. Det finns! Det kallas Grannstödsbilen. 

Projektet startade i december 2007. Den väl uppmärkta bilen rullar runt i hela Järfälla, och förarna kliver också ur och promenerar runt i bostadsområdena. När polisen får rapporter om att misstänkta personer synts till i ett område, tar grannstödsbilen alltid en extra runda dit.

Järfällahus sponsrar

Järfällahus AB är med i styrgruppen för projektet, som drivs av Järfälla kommun och Närpolisen i Järfälla. Runt om i Storstockholm finns flera liknande projekt igång. Läs mera om Järfällas Grannstödsbil här.

Ring Grannstödsbilen på 070-763 35 45

Du kan ringa grannstödsbilen som privatperson (i akuta lägen, ring polisen eller 112). Du når grannstödsbilen på 070 763 35 45.

Observerar och rapporterar

Projektledare är Maria Monreal vid Järfälla kommun. Uppdraget för grannstödsförarna är helt enkelt att observera och rapportera.  Målet är ett tryggare, lugnare Järfälla. Har du frågor om verksamheten, kontakta gärna vår kontaktperson hos Polisen, Albin Näverberg på e-postadress albin.naverberg@polisen.se.

Vill du bli grannstödsförare?

Är du intresserad av att bli grannstödsförare? Kontakta projektledaren Maria Monreal, maria.monreal@jarfalla.se, tel 070 00 24 185.

Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!