Vattenskador

Vattenskador kan orsaka mycket arbete, stort besvär och enorma kostnader.

Undvik vattenskador genom att alltid låta fackman installera t ex tvätt- och diskmaskin, alltid stänga kranarna efter dig och omedelbart rapportera misstänkta vatten- och fuktskador till Järfällahus.

Skulle olyckan ändå vara framme, är det viktigt för dig att ha en bra hemförsäkring. Järfällahus byter ditt golv om det blir skadat, men dina saker måste du försäkra själv. Alternativt boende under renoveringstiden är också något som din hemförsäkring ska täcka. Är du själv vållande till skadan kan du bli skyldig stora summor, och då är du helt beroende av din försäkring.

 Gör såhär om du upptäcker en vattenskada:

  1. Kontakta Järfällahus! Om läget är akut, om det t ex läcker ut vatten, är det förstås extra viktigt att vara snabb med att anmäla problemet. Är det efter kontorstid, ring vår jour på tel 08-454 26 30.
  2. Ring ditt försäkringsbolag! Järfällahus försäkrar byggnaden, men du har själv ansvar för att försäkra dina tillhörigheter. Koppla därför snabbt in ditt hemförsäkringsbolag och låt det sköta allt merarbete på grund av skadan.
  3. Gör sedan ingenting! Vissa försäkringsbolag försöker få hyresgästen att själv åta sig undanröjning, städning eller andra arbetsuppgifter till en ersättning som är betydligt lägre än den som de kommer att betala om en entreprenör utför arbetet. Vår rekommendation är att du inte accepterar en sådan uppgörelse utan låter försäkringsbolaget hantera allt som hör till skadan från början till slut. Är du osäker om något så rådfråga gärna din förvaltare. De har rutin på den här typen av ärenden.
  4. Det blir en utredning om orsaken till skadan. Var skulden ligger spelar ingen roll för hanteringen av ärendet. Det är fortfarande försäkringsbolagets ansvar att slutföra arbetet. Har du ingen hemförsäkring, och det är du själv som är vållande till skadan, kan det bli mycket dyrt. Det har till exempel hänt att en bristfälligt installerad diskmaskin orsakat skador för flera hundra tusen kronor.
Stäng

Fält med * är obligatoriska

Du måste skriva in ett namn
Du måste skriva in ett telefonnummer
Du måste skriva in en email
Var god skriv in korrekt format på e-post
Du måste skriva in en rubrik för ärendet
Du måste skriva in en beskrivning av ärendet
Du måste skriva in text från rutan
Bokstäverna som du skrivit in stämmer ej överrens med bilden

Tack för ditt mail!