Dagens öppettider: 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12:30

Trygga Trappan - Mot olagligt häng

Publicerad: Senast ändrad:

Trygga trappan är ett nytt samarbete mellan Järfällahus och lokalpolisen för att öka tryggheten för dig som hyresgäst. Det handlar om att minska obehörig vistelse i husens allmänna utrymmen - det vi i dagligt tal kallar häng.

 

Trygga trappan innebär i korthet att om obehöriga vistas i våra trapphus, räknas det som olaga intrång. Det betyder att polisen har möjlighet att bötfälla direkt på plats. Självklart är du som bor i huset och dina besökare fortfarande välkomna i huset. Den här satsningen görs för att du ska känna dig tryggare i ditt hem.

 

– Häng i trapphusen kan skapa stök och otrygghet, säger Ali Neama, säkerhetssamordnarepå Järfällahus. Nu får vi ett nytt verktyg för att komma tillrätta med problemet. Trygga trappan har visat sig vara en lyckad metod som hjälpt flera fastighetsägare runt om i landet att minska hänget i sina trapphus avsevärt.

Både polisen och våra väktare kommer att göra kontroller i de utrymmen där vi misstänker att det vistas personer som inte hör hemma där. Om olagligt häng förekommer kommer polisen att kunna bötfälla direkt. Om minderåriga påträffas meddelas målsman och en orosanmälan registreras hos Socialtjänsten.

 

För att det ska vara tydligt för alla vad som gäller, sätter vi nu upp skyltar i de allmänna utrymmena i alla våra hus som talar om att man gör sig skyldig till olaga intrång om man vistas där olovligen.

 

Både lokalpolisen och Järfällahus månar om tryggheten i våra hus.

– Vi har en god upparbetad samverkan där Trygga trappan är ett konkret gemensamt arbete, säger Ida Dehnisch, lokalpolis. Boenden i fastigheterna är de som har bäst lägesbild. Vi uppmanar dem att kontakta polis eller Järfällahus
om man upplever problem med häng i portarna.

 

Så gör du om du ser olagligt häng:

• Om du lägger märke till olagligt häng i ditt hus, kontakta oss på

Järfällahus på 08-580 836 00 och berätta det. Då kan vi hålla ett öga på just ditt trapphus.
• När du ser otrygga situationer kvällar och nätter kan du ringa trygghetsväktarna på
tel 010-210 94 44.
• Vid pågående brott eller andraakuta situationer, ring 112.