Dagens öppettider: 08:00 - 16:30 | Lunchstängt: 11:30 - 12:30

Fräschare miljö för källsortering

Publicerad: Senast ändrad:

Nu planerar vi för att fräscha upp källsorteringsutrymmena i flera av våra områden. Målet är en trevligare, mer lättstädad källsorteringsmiljö som får flera att sortera sina sopor på rätt sätt.

När det gäller de områden som ingår i vårt stora renoveringsprojekt Hållbar renovering, ingår källsorteringsrummen i projektet. För övriga områden, och även för de områden som har långt kvar till sin renovering, planerar vi nu för en rad åtgärder. Det handlar bland annat om målning av väggar och tak samt nya lättstädade och halksäkra golv av epoxymaterial.

Start till hösten

På Södra berget finns ett miljöhus där vi testat olika åtgärder. Där har vi bland annat satt upp en vacker fondtapet, som gör miljön i källsorteringshuset ännu mer tilltalande. Planen är att på detta sätt förbättra trivseln i de källsorteringsutrymmen där det är möjligt och finns utrymme.
- Det här är en satsning som vi hoppas ska uppmuntra till källsortering i våra områden, säger Sara Grandin, förvaltningschef. Upphandling av arbetena pågår och planen är att åtgärderna ska starta under hösten.

Tydliga skyltar

Tydlig skyltning är en viktig faktor för fungerande källsortering. Redan nu under våren har du kanske lagt märke till de nya skyltarna, som visar vilket avfall och vilka förpackningar som ska lämnas i varje kärl. Med hjälp av de symboler och färger som ingår i den nordiska standarden gör vi det lättare att källsortera på rätt sätt. Vi sätter också nya dekaler på själva kärlen för att göra det ännu tydligare var plast, metall, tidningar och annat ska lämnas för återvinning.

 

Stort tack för att du källsorterar!

 

Källsorteringshus på Tennisvägen 1 innan renovering.

FÖRE. Så här såg källsorteringshuset på Tennisvägen 1 ut innan renovering.


Renoverat källsorteringshus på Tennisvägen 1 med fondtapet med naturmotiv.

EFTER. Så här ser källsorteringshuset på Tennisvägen 1 ut efter renovering.

JÄRFÄLLAHUS ÄGS AV JÄRFÄLLA KOMMUN