Hej och välkommen till T8an!

Järfällahus mötesplats på Termovägen 4-8

Simon och Gabriel på bild

Mycket på gång på Mötesplatsen T8an!

På Termovägens mötesplats, T8an, är det fullt med aktiviteter. Förutom vår vanliga läxläsning och kreativt skrivande, så har vi flera inspirerande, kreativa och folkbildande aktiviteter igång. De här aktiviteterna gör vi i samarbete med dig som som bor i området. Alla aktiviteter hittar du lite längre ner.

Kom och var med!

Kom och var med och forma verksamheten på T8an! Vi vill att mötesplatsen ska utgå från dina idéer till olika aktiviteter, så kom ner och prata med oss! Vi välkomnar alla verksamheter så långt det är möjligt.

Vill du samverka med oss på Mötesplatsen T8an? Vi välkomnar också samarbete med olika organisationer: Civilsamhället, nationella organisationer, lokala föreningar, grupper, företag osv. Hör av dig till oss så pratar vi vidare!

Allt är kostnadsfritt och utan anmälan

Vår verksamhet är öppen för alla som bor i Järfällahus områden. Alla aktiviteter är kostnadsfria och du behöver inte anmäla dig i förväg. Det är bara att komma förbi! Om du behöver anmäla dig i förväg, så skriver vi det i så fall.

 

Stängt under nationaldagshelgen 5-6 juni

Den 6 juni firar vi nationaldagen och i samband med det har vi stängt:

  • Måndag 5 juni: STÄNGT
  • Tisdag 6 juni: STÄNGT

Från 7 juni har Mötesplatsen öppet som vanligt igen.

 

Ordinarie öppettider på T8an

Måndag – torsdag: kl 10.00 – 18.00
Fredagar, ojämna veckor: kl 10.00 – 18.00
Fredagar, jämna veckor: kl 12.00 – 20.00

 

Kontakt

Simon Matiwos, områdesutvecklare, 08-580 836 61, simon.matiwos@jarfallahus.se

Gabriel Kasto, områdesutvecklare: 08-580 836 75, gabriel.kasto@jarfallahus.se

 

AKTIVITETER PÅ T8an

 

Två tjejer i närbild

Tjejkväll med hennamålning, 8 juni

Tillsammans med Kallhälls 4H gård anordnar vi tjejkvällar, där vi pysslar, gör T-shirts med batik samt smycken och egna hudvårdsprodukter och mycket annat. Vi vänder oss främst till dig som är tjej mellan 13–25 år. Den 8 juni kör vi ny tjejkväll och denna gång är det hennamålning.

 

Tid: Torsdagen den 8 juni, kl 16.00 - 19.00.

 

Inbjudan med sol och grill

Sommarfirande med JärfällaKompis, 9 juni

Häng med på ett sommarfirande! Tillsammans med JärfällaKompis bjuder vi in till ett sommarevent, där vi kommer att umgås, göra ansiktsmålning och grilla! Varmt välkomna!

Tid: 9 juni, kl 16.00 - 19.00

Var: Kallhäll (vi återkommer med exakt plats när det närmar sig!)

Fri entré, men du behöver anmäla dig.

 

Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. , eftersom det finns begränsat med platser. Anmälan garanterar inte plats, utan det är först till kvarn som gäller. Vi hör av oss när du har fått en plats. Om du har några frågor är det bara att skriva till jarfalla@nyakompisbyran.se.  

 

Läxläsning

Välkommen till vårt läxläsningsrum T8ans övre plan. Här finns möjlighet att läsa läxor och plugga till prov i en miljö som gynnar koncentration och lärande.

 

Tid: Måndagar och onsdagar, kl 16.00 - 18.00

 

Kreativt skrivande

Välkommen till grundkurser i kreativt skrivande (musik/poesi/novell). Du får möjlighet att uttrycka dig i skrift med hjälp av olika metoder som får din fantasi att flöda. Kurserna leds av Simon Matiwos, områdesutvecklare, som är en av initiativtagarna bakom bl a Svenska förortsmästerskapet i poesi och som fått motta Diakité och Sachs Stipendiet för sin poesi.

Tid: Tisdagar och torsdagar kl 16.00 – 18.00.

 

Föräldrafika med föräldrastöd

Ett program i samarbete med Järfälla kommun och socialförvaltningen i Järfälla för dig som är förälder och bor i Järfällahus områden. Här får du möjlighet till utveckling och stöd i ditt föräldraskap. Alla föräldrar är välkomna och vi bjuder på fika!
Programmet omfattar fem tillfällen, med föräldraträff en gång i månaden.

Vid träffarna får du träffa personal från socialtjänsten, som svarar på dina frågor och berättar om hur de arbetar med bland annat föräldraskapsstöd, fältarbete och Föräldrastödgrupper, så kallade FöS-grupper. Tanken är att bilda en föräldragrupp /FöS-grupp på Termovägen efter föräldrafikans fem träffar. Om du vill har du alltså möjlighet att fortsätta träffa andra föräldrar även efter föräldrafikans träffar.

 

Aktivitetscafé

Varje onsdag anordnar vi ett "Aktivitetscafé" tillsammans med Järfälla kommun. Här träffar du våra områdesutvecklare samt Mamma-ambassadörer och tillsammans spånar vi förutsättningslöst på idéer och behov som behöver tillgodoses i området.

Träffarna är 2 timmar, det är bara att komma ner och ta en aktivitetsfika med oss. Det är inget krav på att delta på alla träffar, du kommer när det passar dig. Barnen är också välkomna och kan samtidigt pyssla, rita och göra sina läxor i våra andra rum.
Låter det här intressant? Prata med våra områdesutvecklare Simon och Gabriel!

Tid: Onsdagar, kl 17.00-19.00. Träffarna startar upp när vi fått kontakt med några pappor som vill delta.

 

Mentorsprogrammet ”Kan jag, kan du”

Mentorsprogrammet ska hjälpa lokala ungdomar att få en inblick i olika yrken och branscher på arbetsmarknaden. Det sker genom att vi skapar möjlighet att komma i kontakt med etablerade yrkesprofiler inom näringslivet. Ungdomarna matchas med varsin mentor som de får träffa vid några tillfällen under vårterminen. Eventuellt görs också studiebesök på mentorns arbetsplats. Målet är att programmet ska kunna leda till praktik eller sommarjobb när det slutförs i juni. Läs mer här Länk till annan webbplats.

Programmet startade i mars och omfattar ett tiotal ungdomar som går i nionde klass på högstadiet. Platserna till vårens mentorsprogram är redan fyllda och intresseanmälan har stängts. Vi återkommer med information när det finns en ny möjlighet att anmäla intresse till nästa programomgång.

 

Kommande: Multistudion – Kreativa huben

På Mötesplatsen vill vi också skapa en plats för alla som har lust att verka i ett kreativt sammanhang med många olika typer av människor. Den kreativa huben ska ge förutsättningar för besökarna att utveckla sin kreativa ådra genom film, foto, musik och podd. Just nu pågår ombyggnad av T8ans lokaler för att vi ska kunna ha vår planerade verksamhet. Arbetena beräknas vara klara under våren, och då öppnar vi upp den kreativa huben för besökare.

Alla Järfällahus hyresgäster kommer att kunna använda den kreativa huben under våra öppetttider på Mötesplatsen. Det kommer att finnas plats för cirka tio personer i taget. I den särskilda musikstudion kommer två personer åt gången att kunna skapa musik, poddar och liknande. Huben kommer att vara gratis att använda, och all användning kommer att ske i samråd med Järfällahus områdesutvecklare Simon och Gabriel. Vi återkommer med information om när Kreativa huben öppnar.

Hjärtligt välkomna till T8an!