Dagens öppettider: 08:00 - 16:30 | Lunchstängt: 11:30 - 12:30

Korttidsavtal

I flera av våra bostadsområden planeras omfattande ombyggnationer och renoveringar under de närmaste åren. Detta innebär att en del av våra lägenheter hyrs ut på korttidsavtal.

KORTTIDSAVTAL – INGET BESITTNINGSSKYDD

Med ett korttidsavtal har du inget besittningsskydd, utan är skyldig att flytta ut när renoveringarna påbörjas i ditt område. Tre (3) månaders uppsägningstid gäller för korttidsavtal. Om du själv väljer att säga upp avtalet har du en (1) månads uppsägningstid. Hyresnämndens blankett ”Avstående från besittningsskydd – Bostad” ska undertecknas i samband med kontraktsskrivningen.


HYRS UT I BEFINTLIGT SKICK

Lägenheterna med korttidsavtal hyrs ut i befintligt skick och endast nödvändiga reparationer utförs. Du kan inte beställa tillval i dessa lägenheter.


DIN KÖPLATS

Hyr du en lägenhet på korttidsavtal påverkas inte din köplats. Du behåller din ursprungliga köpoäng och får 1 poäng per dag.


PARKERINGSPLATS

Om du hyr en parkeringsplats under tiden du bor på ett korttidsavtal, sägs parkeringsplatsen upp samtidigt med lägenhetsavtalet.

VARFÖR HYR VI UT PÅ KORTTIDSAVTAL

De områden som är aktuella för renovering hyrs ut på korttidsavtal fram till dess att projektet startar för att bland annat minska behovet av evakueringslägenheter. Vi kan också behöva erbjuda våra hyresgäster med tillsvidareavtal temporära boenden under renoveringen.

UTHYRNINGSREGLER

Samma uthyrningsregler gäller som för våra tillsvidareavtal. Läs uthyrningsreglerna här.

Alla våra korttidsavtal förmedlas via Järfällahus bostadskö och Bostadsförmedlingen i Stockholm AB.

JÄRFÄLLAHUS ÄGS AV JÄRFÄLLA KOMMUN